Populiaru
Agroplėvelė 1,6 x 5 m, 30 g/m2
Braškės 'Honeoye', Frigo A, 10 daigų
Braškė 'Ananas' daigas
Vynuogė 'Supaga'
Miskantas kininis 'GRACILLIMUS'
Polikarbonatinis šiltnamis su šlaitiniu stogu 2x2.7m, PC 6mm
Liguliarija Pševalskio (gaurė)
Sansevjera kokoso pluošto vazone rinkinys 3vnt.
Geležies sulfatas 4 kg
Pušis kalninė 'Schweizer Tourist'
Papartis 'Green Moment' (inkstpapartis)
Gvaizdė pajūrinė
Šparagai (smidrai)
Šparagai dar žinomi kaip smidrai — yra universali ir maistinga daržovė, kuria žmonės mėgaujasi jau šimtmečius. Smidrai yra unikalaus skonio ir tekstūros, todėl juos lengvai galėsite įtraukti į savo mitybą. Jie yra daugiamečiai, todėl pasisodinus vieną kartą, šia gurmaniška daržove galėsite džiaugtis daug metų. Rinkitės smidrų...
Gurmaniška daržovė – šparagai (smidrai)
Šparagai dar žinomi kaip smidrai — yra universali ir maistinga daržovė, kuria žmonės mėgaujasi jau šimtmečius. Smidrai yra unikalaus skonio ir tekstūros, todėl juos lengvai galėsite įtraukti į savo mitybą. Jie yra daugiamečiai, todėl pasisodinus vieną kartą, šia gurmaniška daržove galėsite džiaugtis daug metų. Rinkitės smidrų daigus iš įvairių veislių.
Smidrų nauda sveikatai
Šparagai yra plačiai naudojami įvairių šalių virtuvėse, gaminant skirtingus patiekalus. Nėra jokios paslapties, kad smidrų didelis privalumas ne tik jų skonis, o ir juose esantis maistinių medžiagų kiekis. Ši daržovė yra geras A, B, C, E, ir K vitaminų bei geležies, folio rūgšties, magnio ir kitų medžiagų šaltinis. Taip pat yra teigiama, kad jie turi priešuždegiminį bei antioksidacinį poveikį, gerina virškinimą, mažina lėtinių širdies ligų riziką.
Ką svarbu žinoti sodinant smidrus?
Smidrus galima auginti iš sėklų ir daigų. Pradedantiesiems šparagų augintojams geriau pirkti daigus, kad derlius lengviau ir greičiau suklestėtų. Šias daržoves rekomenduojama sodinti balandžio ir gegužės mėnesiais. Kaip teisingai sodinti daigus skaitykite: SMIDRŲ SODINIMAS: KONKRETI INSTRUKCIJA SODINANTIEMS PIRMĄ KARTĄ.